• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
ASAYİŞ
Yayınlanma : 11 Ocak 2026 18:17

Şişli'de kurşun yağmuruna tutan şüphelilere operasyon: 5 gözaltı

Şişli'de kurşun yağmuruna tutan şüphelilere operasyon: 5 gözaltı
Şişli'de bir iş yerini kurşun yağmuruna tutan 5 şüpheli, yapılan operasyonla yakalandı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

Şişli'de bir iş yerini kurşun yağmuruna tutan ve olay sonrası 'zula ev' olarak bilinen bir evde saklanmalarına yardım eden toplam 5 şüpheli gözaltına alındı.

sempati mobilya

POLİS EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Olay, 31 Aralık 2025 tarihinde meydana geldi. İki şahıs, gözlerine kestirdikleri bir iş yerinin çevresinde keşif yaptıktan sonra, bir süre sonra iş yerini kurşun yağmuruna tuttu. Eylem sonrası olay yerinden kaçan şahıslar, bir araca binerek kayıplara karıştı. İhbar üzerine, polis ekipleri olay yerine sevk edildi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, iş yeri çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. 1 Ocak günü, polis ekipleri şüphelilerin 'zula ev' olarak tabir ettiği ikamete operasyon düzenledi. Operasyonda, silahlı eylemi gerçekleştiren Z.K.Y. (22) ve olay anında gözetleme yaptığı tespit edilen M.H. (27) gözaltına alındı. Ayrıca, Beşiktaş'ta bir iş yerine silahlı saldırı düzenleyen İ.T. (21) de aynı adreste yakalandı. Adreste yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ve 220 fişek ele geçirildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEDEN GÖZALTINA ALINDI

Devam eden çalışmalarda, şüphelilerin saklanmalarına yardım eden Z.A., R.E. ve V.K. da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, 5 Ocak'ta adliyeye sevk edildi. Z.K.Y., İ.T. ve M.H. 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması', 'mala zarar verme', 'tehdit' ve 'ruhsatsız ateşli silah ve mermi bulundurma' suçlarından tutuklandı. Z.A., R.E. ve V.K. hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.