ASAYİŞ
Yayınlanma : 22 Aralık 2025 20:45

Şırnak’ta yapılan operasyonlarda 34 aranan şahıs yakalandı

Şırnak’ta yapılan operasyonlarda 34 aranan şahıs yakalandı
Şırnak’ta yapılan operasyonlar sonucunda aranan 34 şahıs yakalandı; çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi ve adli işlemler başlatıldı.
Şırnak’ta yapılan operasyonlarda 34 aranan şahıs yakalandı

Şırnak'ta, araması bulunan 34 şahıs gerçekleştirilen operasyonlarla yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılık ve narkotik suçlarla mücadele kapsamında 15-21 Aralık tarihlerinde il genelinde yoğun bir çalışma yürüttü.

teknik yapı

OPERASYONLARDA BÜYÜK BAŞARI

Gerçekleştirilen operasyonlarda, gümrük kaçağı birçok malzeme ele geçirilirken, aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 34 kişi yakalandı. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, toplam 59 olayla bağlantılı olarak 63 şüpheli şahsa ait ev, eklenti ve araçlarda detaylı aramalar gerçekleştirdi. Bu aramalarda 3 gram esrar maddesi, 2 adet payp, 169 adet yazılı doküman, 46 cep telefonu, 22 bin 149 bandrolsüz sigara, 195 puro, 54 kilogram nargile tütünü, 86 adet çeşitli elektronik eşya, 1.358 hırdavat malzemesi ve 3.285 tekstil ürünü ile 573 adet gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Ele geçirilen kaçak ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon 248 bin 170 lira olduğu belirtilirken, bu ürünlerle ilgili olarak 63 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, JASAT ekiplerince UYAP üzerinden aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, 34 firari şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 9'u, aralarında 16 yıl 14 ay 32 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişinin de bulunduğu, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.