Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Şırnak'ta gerçekleştirdiği denetimlerde, koruma altındaki bir yaban keçisini avlamak amacıyla yaralayan bir avcıya 1 milyon 276 bin 278 lira para cezası kesti.
DENETİMLERİN ÖNEMİ
Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekiplerin bir ihbarı değerlendirerek kolluk kuvvetleri ile birlikte gerçekleştirdiği denetimlerin önemine vurgu yaptı. Denetimlerde yaralı halde bulunan yaban keçisi, avcı tarafından yaralanmış olarak tespit edildi.
AVCI YAKALANDI
Yaralı yaban keçisini avlamak amacıyla yaralayan şahıs, ekipler tarafından yakalanarak, ilgili kanunlar çerçevesinde toplam 1 milyon 276 bin 278 lira para cezası uygulandı. Yaralı keçinin tedavi edilmesi için ilgili personel tarafından muhafaza altına alındığı da bildirildi.








