Şırnak'ta değerlendirme toplantısı: Bakan yardımcılarından önemli açıklamalar

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Şırnak'ta bir değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Şırnak'ın gelişimi ve eğitim alanındaki yeni projeler ele alındı.Şırnak'ta değerlendirme toplantısı: Bakan yardımcılarından önemli açıklamalar
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Şırnak'ta bir dizi programa katıldı. Bakan yardımcıları, Hilal Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Konferans Salonu’nda Şırnak Valisi Birol Ekici moderatörlüğünde düzenlenen 'Değerlendirme Toplantısı'na iştirak etti.

ŞIRNAK'TA HUZUR VE GÜVEN VURGUSU
Toplantıda konuşan Aktaş, terörle mücadele kapsamında Şırnak'ta huzur ve güvenin sağlanması ve şehrin ihtiyaç duyduğu kamu hizmetlerinin sunulması için ortak çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi. Şırnak'ın 6 yıl önceki durumuyla bugün arasındaki büyük farkı vurgulayan Aktaş, şehrin büyük hizmetler aldığını, gelişme kaydettiğini ve terörün izlerinin silinmekte olduğunu belirtti. Aktaş, 'Terörsüz Türkiye' sürecinin terörün izlerini tamamen ortadan kaldıracağını ve bu sayede teröre ayrılan kaynakların üretim ve yatırıma yönlendirileceğini ifade etti. Güvenlik güçlerine de Allah'tan rahmet diledi.

EĞİTİMDE YENİ PROJELER
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz ise, Hilal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin daha önce askeri arazi olduğunu ve Milli Savunma Bakanlığı izniyle eğitim amacıyla inşa edildiğini açıkladı. Okulun ortaokul bölümünde yoğunlaştırılmış yabancı dil programları uygulandığını ve öğrencilerin haftada 8 saat yabancı dil eğitimi aldığını belirten Yılmaz, bu sayede öğrencilerin LGS ve üniversite sınavlarında daha başarılı olacağını söyledi. Ayrıca, 'Maziden Atiye Projesi' kapsamında lise öğrencilerinin eğitim ve kültürel geziler düzenlendiğini ve önümüzdeki yıl haziran ve temmuz aylarında sıcak bölgelerden başarılı öğrencilerin bir haftalık eğitim kamplarına katılacağını duyurdu. Toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Çiçek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Uludere Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantının ardından bakan yardımcıları Uludere Kaymakamlığı ve Uludere Belediyesini ziyaret etti.
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi
- 04:401 Liraya Düşen Nane ve Maydanoz İçin Market Önünde İzdiham! Sosyal Medya Alev Aldı
- 04:30Tayland'da askerlik kura çekimi sosyal medyada gündem oldu
- 04:20Hazal Kaya ve Enis Arıkan'ın çocukluk sırrı ortaya çıktı: Aynı liseden mezun olmuşlar!



