GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Eylül 2025 19:26

Şırnak'ta afet gönüllüsü eğitimleri sürüyor

Şırnak'ta afet gönüllüsü eğitimleri sürüyor
Şırnak'ın Silopi ilçesinde AFAD tarafından gönüllülük esasına dayalı afet ve acil durum hazırlık eğitimleri verilerek, katılımcılara farkındalık kazandırılması hedefleniyor.
Şırnak'ta afet gönüllüsü eğitimleri sürüyor

Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Silopi ilçesine bağlı Çalışkan beldesinde destek AFAD gönüllüsü eğitimlerini aralıksız olarak devam ettiriyor.

teknik yapı

AFETLERE HAZIRLIK EĞİTİMLERİ

Gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilen bu eğitimlerde, herhangi bir maddi beklenti gözetmeksizin topluma fayda sağlama amacı güden belde sakinleri, afet ve acil durum süreçlerine hazırlık konusunda bilgilendirildi. Etkinlik kapsamında afet farkındalığı, yangın farkındalık, ilk yardım, psikososyal destek, çadır kurulumu, arama-kurtarma ekipmanlarının kullanımı ve ip bağlama teknikleri gibi konularda eğitimler verildi.

GÖNÜLLÜLÜK VE FARKINDALIK VURGUSU

AFAD yetkilileri, gönüllülük sistemine dahil olan bireylerin afet öncesi, sırası ve sonrasında sergilenmesi gereken doğru davranışları öğrenerek kendi çevrelerinde bir farkındalık oluşturmalarının hedeflendiğini belirtti. Yetkililer, "Toplumda afet bilincini ve gönüllülük ruhunu güçlendirmeyi amaçlıyoruz" ifadesini kullanarak, bu tür çalışmaların farklı bölgelerde de sürdürüleceğini kaydetti.