Şırnak'ta 15 Temmuz anması: Binlerce kişi demokrasi nöbetinde buluştu

Şırnak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programına binlerce kişi katılarak demokrasi nöbetinde buluştu.Şırnak'ta 15 Temmuz anması: Binlerce kişi demokrasi nöbetinde buluştu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şırnak'ta düzenlenen demokrasi nöbetine binlerce Şırnaklı katıldı. Şırnak'ta Ömer Kabak Meydanı’nda başlayan yürüyüş, vatandaşların taşıdığı 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarına Türk bayrağı asarak yürüyüşe destek verdi.

15 TEMMUZ ANMASI
Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, ilahiler seslendirildi ve türküler okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması alanda kurulan dev ekranlardan takip edildi. '15 Temmuz Şehitler Sancak Koşusu'nda taşınan Türk bayrağı sporcular tarafından Vali Birol Ekici’ye teslim edildi.

VALİ EKİCİ'NİN KONUŞMASI
Vali Ekici, programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde şehit olanlara rahmet diledi. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletin vatanına, milli iradesine sahip çıkmak için meydanlara akın ettiğini ifade eden Ekici, şunları kaydetti: 'Bundan tam 9 yıl önce bugün emperyalistlerin hazırladığı bir senaryoyu oynamak isteyen hain FETÖ terör örgütünün koyduğu ve yaptığı o gece yaşattığı, bize yaşattığı karanlık Gece milletimizin inanç ve kararlılığıyla ve yüreğiyle koyduğu eylemlerle aydınlık bir sabaha dönüşmüştür.' Belediye Başkanı Mehmet Yarka da programda konuştu. Düzenlenen program camilerde okunan sela ile birlikte sona erdi.

KATILIMLAR
Programa, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Rıfat Döner, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Miktat Dörtok, Vali yardımcısı Muhammed Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Mevlüt Dirim, Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Şinasi Güçlü, kamu kurumları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.
- 04:11Barış Atay, sahnelere geri döndü: Ecem Özkaya ile yemek yedi
- 04:01Barselona'da şaşırtan dönüşüm: Yıkılacak binalar, araçsız yeni mahalle!
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar



