ASAYİŞ
Yayınlanma : 29 Aralık 2025 04:34

Sinop'ta 9 ay geçmesine rağmen heyelan mağdurları hala çözüm bekliyor, baba evi yıkıldı, yol kapalı!

Sinop'ta 9 ay geçmesine rağmen heyelan mağdurları hala çözüm bekliyor, baba evi yıkıldı, yol kapalı!
Sinop'un Türkeli ilçesinde 9 ay önce meydana gelen heyelan sonrası evleri yıkılan ve yolları kapanan köylüler, yetkililerden hala çözüm bekliyor. Mağdurlar, kendi imkanlarıyla tehlikeyi gidermek için 60 bin lira harcadıklarını belirtti.
Sinop'ta 9 ay geçmesine rağmen heyelan mağdurları hala çözüm bekliyor, baba evi yıkıldı, yol kapalı!

Sinop'un Türkeli ilçesine bağlı Düz köyünde yaklaşık 9 ay önce meydana gelen heyelan sonrası yaşanan mağduriyetlerin giderilmemesi tepki çekiyor. Heyelan sırasında babaevinin yıkıldığını belirten Selçuk Öztürk, hem maddi hem de manevi olarak büyük zararlar gördüğünü ifade etti. Öztürk, aradan geçen uzun süreye rağmen verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve somut bir adım atılmadığını vurguladı. Kaymakamlık, Valilik ve İl Özel İdaresi'ne defalarca başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

teknik yapı

Ulaşım Sağlayan Yol Kapalı Kalmaya Devam Ediyor

Heyelan nedeniyle Düz köyü Cayla Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yolun da uzun süredir kapalı olduğu belirtildi. Yaşanan süreci anlatan Öztürk, "9 ay boyunca birçok devlet kurumuna başvurduk. Sorunumuz çözülecek diye bekledik ancak hiçbir ilerleme olmadı. Son olarak Cayla ile Merkez Mahallesi'ni birbirine bağlayan yolun yaklaşık 150 metrelik kısmının ulaşıma açılması için girişimlerde bulunduk fakat yine sonuç alamadık. Yolun yeniden ulaşıma açılması için herhangi bir tehlike olmadığı yönünde raporu olmasına rağmen yol hâlâ kapalı" dedi.

Kendi İmkanlarıyla Tehlikeyi Ortadan Kaldırdı

Heyelan sonrası oluşan göletin tehlike arz ettiğini belirten Öztürk, aylarca çözüm beklediklerini, sonuç alamayınca gölette biriken suyun dereye akması için kendi imkanlarıyla 60 bin lira harcama yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Yıllarca gurbette çalıştıklarını ve memleketlerinde huzurlu bir yaşam sürmek istediklerini belirten Öztürk, "150 metrelik bir yolu açmak bu kadar mı zor?" diyerek yetkililere seslendi ve acil çözüm çağrısında bulundu.