GÜNDEM
Yayınlanma : 03 Eylül 2025 14:22

Sinop'a kruvaziyer ve yat limanı: İhale süreci başladı

Sinop'a kruvaziyer ve yat limanı: İhale süreci başladı
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop'ta Karadeniz'in ilk yat limanı olacak Kruvaziyer ve Yat Limanı projesinin ihale sürecinin başladığını açıkladı. 720 günlük proje ve etüt çalışmalarının ardından yapım ihalesi ve inşaata başlanacak.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop'a yapılacak olan Kruvaziyer ve Yat Limanı projesinin ihale sürecinin başladığını duyurdu. Karadeniz Bölgesi'nde ilk ve tek yat limanı olacak proje, Sinop'un turizm potansiyelini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

teknik yapı

KARADENİZ'İN İLK YAT LIMANI

Maviş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 720 gün sürecek proje ve etüt çalışmalarının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini ve limanın inşaatına başlanacağını belirtti. Projenin Karadeniz'in ilk yat limanı olma özelliğine dikkat çeken Maviş, Sinop'un bu sayede Türkiye'de deniz turizminin en önemli merkezlerinden biri olacağını vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN URALOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na teşekkür eden Maviş, Sinop için hayırlı olmasını diledi.