GÜNDEM
Yayınlanma : 03 Eylül 2025 18:28

Sındırgı, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutladı

Sındırgı, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutladı
Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutladı. Törende çelenk sunumu, konuşmalar, şiirler ve halk oyunları yer aldı.
Sındırgı, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutladı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü çeşitli törenlerle kutladı. Sındırgı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar, çelenk sunma töreniyle başladı.

teknik yapı

ANMA TÖRENİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okurken, halk oyunları gösterileri de sunuldu. Şehitler için yapılan dua ile program sona erdi.

KUVA-İ MİLLİYE'YE İTHAFEN

Kutlamalar kapsamında, Kuvayı Milliye kahramanlarının anısına lokma hayrı düzenlendi ve vatandaşlara ikram edildi. Törende, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm Kuvayı Milliye kahramanları ve şehitler rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.