GÜNDEM
Yayınlanma : 11 Ağustos 2025 09:46
Düzenleme : 11 Ağustos 2025 11:53

Sındırgı'da 6.1 büyüklüğünde deprem: 16 bina yıkıldı, 1 kişi hayatını kaybetti

Sındırgı'da 6.1 büyüklüğünde deprem: 16 bina yıkıldı, 1 kişi hayatını kaybetti
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dün akşam meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde 1 kişi hayatını kaybetti, 16 bina yıkıldı. Deprem, Marmara ve Ege Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedildi ve 52 kişi etkilendi.

Dün akşam saatlerinde Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 19.53'te gerçekleşen depremin derinliği 11 kilometre olarak ölçüldü.

teknik yapı

DEPREM MARMARA VE EGE BÖLGESİ'NDE HİSSEDİLDİ

Deprem, İzmir, Çanakkale, Bursa, İstanbul ve Yalova başta olmak üzere Marmara ve Ege Bölgesi'nin geniş bir alanında hissedildi. Şiddetli sarsıntı birçok kentte paniğe yol açtı. İlçe merkezinde 1, kırsal mahallelerde ise 12'si metruk olmak üzere toplam 16 binanın yıkıldığı belirtildi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 52 KİŞİ ETKİLENDİ

Yıkılan binaların enkazından çıkarılan 4 kişiden biri olan 81 yaşındaki Nihat Önbaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Depremden toplam 52 kişi etkilendi. Yaralananlardan 29'u hastanelerde tedavi altına alındı, bazıları gözlem amaçlı müşahedeye alındı. 11 kişinin tedavisi sürerken diğer yaralılar taburcu edildi. Vatandaşlar, yaşanan panik nedeniyle geceyi parklarda, bahçelerde ve açık alanlarda geçirdi. AFAD ekipleri, çadır ve battaniye dağıtımı yaparken, psikososyal destek ekipleri de bölgeye sevk edildi.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

AFAD'ın son açıklamasına göre, depremin ardından bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi ve artçıların sürebileceği uyarısı yapıldı. AFAD, bölgede 237 artçı deprem kaydedildiğini duyurdu.