Mersin'in Silifke ilçesinde, Göksu Nehri'nde avlanan bir vatandaş, kendi boyuna ulaşan dev bir yayın balığını eliyle yakalayarak kıyıya çıkardı. Su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıkan bu fırsat, nehirde avlanmayı kolaylaştırdı ve balıkçı, uzun uğraşlar sonunda dev balığı yakalamayı başardı.
SU SEVİYESİ DÜŞÜNCE AV KOLAYLAŞTI
Gezende Barajı'ndaki bakım çalışmaları nedeniyle su kesintisi yaşanması, Silifke Asma Köprü altındaki bölümde su seviyesinin düşmesine neden oldu. Su debisinin azalması, balık avını kolaylaştırdı ve nehirde avlanan vatandaş, dev yayın balığını fark etti. Balığı kıyıya çıkarmayı başaran kişi, çevredeki vatandaşların yardımıyla onu pazar sepetine yerleştirerek bölgeden uzaklaştı.
VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIK İÇİNDE İZLEDİ
Dev balığı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi ve o anlar ilgiyle izlendi. Aynı kişinin geçtiğimiz günlerde Taş Köprü civarında yine büyük bir yayın balığı yakaladığı öğrenildi, bu da onun deneyimli bir avcı olduğunu gösteriyor.








