GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Eylül 2025 17:25

Siirt'te 1.1 milyon balık yavrusu suya bırakıldı

Siirt'te 1.1 milyon balık yavrusu suya bırakıldı
Siirt'teki Alkumru Baraj Gölü'ne, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın projesi kapsamında Şanlıurfa'dan getirilen 1 milyon şabut ve 100 bin sazan yavrusu bırakıldı. Yetkililer, 2025 yılına kadar toplam 12 milyon balık yavrusunun suya bırakılmasını hedefliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında Siirt'teki Alkumru Baraj Gölü'ne balık yavruları bırakıldı.

teknik yapı

PROJE KAPSAMINDA BÜYÜK BİR BALIKLANDIRMA ÇALIŞMASI

Şanlıurfa Bozova Su Ürünleri Üretim Tesisi'nden sağlanan 1 milyon şabut ve 100 bin sazan yavrusu, düzenlenen bir törenle göle salındı. Yetkililer, son 5 yılda 7,5 milyon sazan ve 3,3 milyon şabut yavrusunun suya bırakıldığını ve 2025'te bu sayının yaklaşık 12 milyona ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı.

DOĞAL STOKLAR DESTEKLENİYOR

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, balıklandırma çalışmalarının doğal stokları desteklemek ve su ürünleri varlığını artırmak için büyük önem taşıdığını belirtti. Şanverdi, sportif amaçlı amatör balıkçılığı geliştirmeyi hedeflediklerini, bunun için iç sulardaki uygun kullanım ve av yasağı kurallarına uyulmasının gerekliliğini vurguladı. 'Balıklandırma sayımızı daha da yukarı çekerek sportif amaçlı amatör balıkçılığı geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için iç sularımızın en uygun şekilde kullanılması ve av yasağı, tür, zaman konusunda konulan kurallara uyulması gerekiyor.' diye konuştu.