• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 15 Ağustos 2026 18:00

Shenzhen'de plaja günlük 80 bin kişilik kota uygulaması

Shenzhen'de plaja günlük 80 bin kişilik kota uygulaması
Shenzhen'deki Dameisha Plajı, yoğun kalabalığın önüne geçmek için günlük 80 bin kişilik kota uygulamasına geçti. Ziyaretçiler, çevrim içi rezervasyon yapmak zorunda.

Çin'in Shenzhen kentindeki Dameisha Plajı, yaz aylarında yoğun insan akınına uğruyor. Burada deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin sayısı, bazı günlerde 200 bine kadar ulaşıyor.

200 bin kişi aynı anda denize giriyor

Açık alanında yaklaşık 100 bin metrekarelik kum alanı bulunan plaj, sıcak yaz günlerinde ve özellikle hafta sonları büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Sosyal medyada, bu yoğun günlerde insan selinin deniz ve kum üzerinde yarattığı görüntüler viral hale geliyor.

Ulaşım kolaylığı ve ücretsiz plaj

Dameisha Plajı'na olan ilginin arkasında, ulaşımın kolay olması ve plajın tamamen ücretsiz olması yatıyor. Çok sayıda otobüs hattı ve metro istasyonu, hem yerel halkın hem de turistlerin bu noktayı tercih etmesine neden oluyor.

Günlük kota getirildi

Shenzhen yönetimi, aşırı kalabalığın yarattığı sorunları önlemek amacıyla, plaja günlük maksimum 80 bin kişilik kota getirdi. Ziyaretçilerin, sahile gitmeden önce çevrim içi rezervasyon yapmaları zorunlu hale getirildi. Ancak bu kısıtlama, plajın popülaritesini etkilemiş değil.