• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 20 Ağustos 2026 04:50

Seul'deki ekolojik parkta larva toplama yasağı getirildi

Seul'deki ekolojik parkta larva toplama yasağı getirildi
Seul'deki ekolojik parkta ağustos böceği larvalarının kontrolsüz toplanması yasaklandı. Yetkililer, bu durumun doğal dengeyi bozabileceği uyarısında bulundu.

Seul'deki bir ekolojik parkta ağustos böceği larvalarının topluca toplanması, belediye yetkililerini harekete geçirdi. Özellikle bazı yabancıların parkta sürekli larva topladığına dair gelen ihbarlar üzerine yasaklayıcı uyarı levhaları yerleştirildi.

Farklı kültürel alışkanlıklar etkili

Bu olayın arkasında, Çin'in bazı bölgelerinde ağustos böceği larvalarının yaz aylarında tüketilen geleneksel bir yiyecek olmasının etkisi bulunuyor. Seul yetkilileri, ekolojik parklardan kontrolsüz şekilde larva toplanmasının doğal dengeyi bozabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, 18 Ağustos'ta Yeouido Saetgang Ekolojik Parkı'nda larva toplamayı yasaklayan pankartlar astı. Geçen yıl da bu parkta çok sayıda larvanın büyük kaplara doldurulduğuna dair bildirimler belediyeye ulaşmıştı. Benzer olayların Busan'daki bir ekolojik parkta yaşanması, konuyu daha da tartışmalı hale getirdi.

Yüksek ceza ve denetim artışı

Han Nehri Parkları yönetim alanlarında izinsiz böcek veya bitki toplamak yasak. Bu tür izinsiz toplamalara 100 bin won para cezası uygulanıyor. Özellikle Saetgang Ekolojik Parkı, birçok bitki ve hayvan türünün yaşadığı önemli bir ekolojik alan olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, kontrolsüz larva toplamanın ekosistem üzerindeki etkilerini önlemek amacıyla denetimleri artıracak. Ayrıca, Seul Belediyesi benzer olayların önüne geçmek için bilgilendirme çalışmalarını da artırmayı planlıyor.