Sel vurdu, yol kapandı; ekipler seferber oldu!

Adana'da etkili olan sağanak yağışlar sonrası Saimbeyli'de yol kapandı, Feke'de köprü yıkıldı. Ekipler yaraları sararken, yolun tek şeritli açılması hedefleniyor.Sel vurdu, yol kapandı; ekipler seferber oldu!
Adana'da etkili olan şiddetli sağanak yağışlar, hayatı felç etti. Çarşamba günü başlayan ve Cuma gününe kadar süren yağışlar nedeniyle Göksu Nehri taştı, Saimbeyli ilçe girişinde yol çöktü ve karayolu ulaşıma kapandı. Feke ilçesinde ise bir köprünün sel sularına dayanamayarak yıkıldığı belirtildi.

SELİN İZLERİ SİLİNİYOR
Yağışların ardından Aladağ'da 141, Saimbeyli'de 120, Kozan'da 119 kilogram/metrekareye varan yağış miktarları kaydedildi. Yollara kaya parçaları düştü, bazı noktalarda heyelanlar meydana geldi. Nehrin taşması sonucu yolun çöktüğü bölge, havadan görüntülendi.

CAN KAYBI YAŞANMAMASI TESELLİ KAYNAĞI
Saimbeyli Kaymakamı Emre Aydın, selin yaklaşık 600 metrelik alanda hasara yol açtığını belirterek, devletin tüm kurumlarıyla yaraları sarmak için seferber olduğunu söyledi. AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru ise en büyük tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu vurgulayarak, yolun en kısa sürede tek şeritli olarak ulaşıma açılmasının hedeflendiğini aktardı. AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı da dere yataklarının tıkanmaması ve altyapı sorunlarının çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da
- 12:08Çin'in maden iştahı kabardı: Türkiye'nin maden ihracatında rekor artış!
- 11:48Karşıyaka fırtınası esiyor: 4 maçta 3 kez rakip fileler 5 kez havalandı!
- 11:39Karşıyakalı Michal Sokolowski, haftanın 5’ine seçildi
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!




