• ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 22 Ekim 2026 14:24

Sel sularına kapılan sürücü, muhabir ve vatandaşlarca kurtarıldı

Sel sularına kapılan sürücü, muhabir ve vatandaşlarca kurtarıldı
Brisbane yakınlarındaki Morayfield'de meydana gelen selde, bir muhabir ve vatandaşlar, akıntıya kapılan sürücüyü kurtardı. Olay, bölgedeki şiddetli yağışların ardından gerçekleşti.

Avustralya'nın Brisbane kenti yakınlarındaki Morayfield bölgesinde meydana gelen sel olayında, bir sürücünün aracı akıntıya kapılarak batma tehlikesi geçirdi.

Kurtarma anı

Bölgedeki yağışların sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 170 milimetreyi bulmasıyla birlikte, ABC muhabiri Will Murray ve çevredeki vatandaşlardan Daniel Hainey, suya atlayarak sürücüyü kurtarma çabalarına girişti. Murray, suya atlamadan önce acil yardım hattı Triple Zero'yu arayarak durumu bildirdi. Murray, “Onun içeri sürdüğünü gördüm ve aracı hemen akıntı yönünde sürüklenmeye başladı” diyerek o anı aktardı.

Sürücünün durumu

Olay yerine gelen kameraman Liz Pickering, kurtarma anlarını kaydedip, “O adamın hayatını kurtardılar. Bundan hiç şüphe yok” ifadelerini kullandı. Araca ulaşan Murray ve Hainey, önce kapıları açmayı denediler ancak başarılı olamayınca arka camı kırma yoluna gittiler. Sürücü, böylece açılan kapıdan güvenli bir şekilde tahliye edildi. Murray, kurtarma operasyonunun ardından herkesin güvende olmasının verdiği rahatlığı dile getirerek, “Durumun ne kadar hızlı kötüleşebileceğine bizzat tanık oldum” dedi. Queensland İtfaiye Departmanı ise tüm bölge sakinlerine sel sularında yüzmeme konusunda uyarıda bulundu.