Şehit babasının izinde ilerleyen küçük Ömür'den gururlandıran başarı: Vali Masatlı'ya duygusal anlar yaşattı

Hatay'da yaşayan şehit kızı Ömür Şimşek (9), Avustralya'daki İngilizce olimpiyatında dünya üçüncüsü oldu. Vali Masatlı'yı ziyaret eden Ömür, babasının sözlerini hatırlatarak duygusal anlar yaşattı.Şehit babasının izinde ilerleyen küçük Ömür'den gururlandıran başarı: Vali Masatlı'ya duygusal anlar yaşattı
Hatay'da yaşayan ve babasının şehadetinin ardından İngilizceye olan ilgisiyle dikkat çeken 9 yaşındaki Ömür Şimşek, Avustralya'da düzenlenen uluslararası bir İngilizce olimpiyatında dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Bu gurur verici dereceyle ülkesini temsil eden Ömür, Hatay Valisi Mustafa Masatlı'yı ziyaret ettiğinde, babasının cenaze namazında kendisine söylediği 'Bir sıkıntın olursa yanıma gelebilirsin' sözlerini hatırlatarak, 'Ben bir sıkıntım olduğu için değil, sevinçle buraya geliyorum' demesiyle duygusal anlar yaşattı.

BABASININ İZİNDE ULUSLARARASI BAŞARI
Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Emirhan Şimşek, 4 Ekim 2023'te görevi başında geçirdiği trafik kazasında şehit olmuştu. Babasının kaybıyla sarsılan ve o dönemde henüz 7 yaşında olan Ömür Şimşek, o günlerde kendisine sarılarak teselli veren Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile makamında bir araya geldi. Eğitimine memleketi Hatay'da devam eden ve ikinci sınıf öğrencisi olan Ömür, Avustralya'nın başkenti Sidney'de düzenlenen NextGen Uluslararası İngilizce Olimpiyatı'nda gösterdiği üstün performansla Türk bayrağını dalgalandırmayı başardı.

VALİ MASATLI'DAN GURUR VE DESTEK MESAJI
Başarılı öğrenci Ömür Şimşek'i makamında ağırlayan Vali Masatlı, şehit kızını tebrik ederek hediye takdim etti. Sohbet sırasında Ömür'ün babasının cenaze namazında kendisine söylediği sözleri hatırlatması üzerine Vali Masatlı, duygusal anlar yaşadığını belirtti. Vali, "Kızımız bir sıkıntısı veya isteği için gelmedi. Avustralya’daki İngilizce olimpiyatlarında Türkiye’yi başarıyla ve gururla temsil ederek aynı babası gibi gururlandırdı. Babası da bayrak dalgalansın diye bu topraklara canını veren bir kardeşimiz. O da Türk bayrağını dalgalandırmak için orada mücadele etti, çalıştı, başardı ve ödülle yanımıza geldi." ifadelerini kullandı. Vali Masatlı, Ömür'ün yetiştirilmesinde emeği geçen annesi ve öğretmenlerine teşekkür ederek, gelecekteki eğitim hayatında ve insan olarak başarılı olması için devletin tüm imkanlarıyla destek olacağını vurguladı. Ömür ise İngilizceye olan merakının babasının İngilizce konuşmasıyla başladığını ve yarışmada üçüncü olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.
- 11:32Karşıyaka, Erokspor'u ağırlıyor: kritik maç öncesi durum ne?
- 11:20Otoyolda terk edilen çocuk paniği: Asılsız ihbar ekipleri seferber etti
- 11:10Hidrodiseksiyon ile ağrıda nedenler hedef alınıyor
- 11:00Antakya'da 28 yıl hapis cezasıyla aranan zanlı, polis uygulamasında yakalandı
- 10:50Frig Vadisi'nde 2026 turizm sezonu coşkuyla açıldı




