ASAYİŞ
Yayınlanma : 20 Haziran 2026 13:34

Seferihisar'da rüşvet operasyonu: Başkan Yardımcısı da tutuklandı

Seferihisar'da rüşvet operasyonu: Başkan Yardımcısı da tutuklandı
İzmir'de Seferihisar Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda, aralarında Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

sempati mobilya

OPERASYONUN DETAYLARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, belediyedeki imar ve inşaat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve bu süreçte rüşvet alındığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Operasyon sırasında gözaltına alınan S.Y. sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı. Ayrıca, tutuklu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın eşi Nermin Günay da operasyona dahil olarak gözaltına alındı.

6 MİLYON TL'LİK RÜŞVET AĞI

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, belediyedeki bazı görevli kişiler ile özel sektör temsilcileri arasında usulsüz menfaat ilişkisi kurulduğunu ve toplamda yaklaşık 6 milyon TL tutarında rüşvet alışverişinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu durum, kamuoyunda büyük bir infial yarattı ve soruşturmanın seyrini etkileyecek yeni delillerin elde edildiği vurgulandı.