Çelik mutfak eşyaları üreten Seden Mutfak, içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Konkordato başvurusu kabul edildi
Şirketin ana üreticisi olan Şensoy Madeni Eşya'nın ortakları, mali durumlarını düzeltmek amacıyla konkordato başvurusunda bulundu. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, bu başvuru üzerine şirket hakkında 1 yıl süreyle kesin mühlet uygulama kararı aldı.
Denetim süreci başladı
Mahkeme, konkordato sürecinin denetimi için üç kişilik bir komiser atadı ve bu komiserlerin görev sürelerinin devam edeceğini bildirdi. Dava duruşması ise 1 Ekim 2027'de yapılacak. Seden Mutfak, 2008 yılından bu yana çelik mutfak eşyaları üretimi yaparak, yurt içindeki satışlarının yanı sıra 21 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.







