Savaşın ekonomik sonuçları Türkiye'yi zorluyor

İran Savaşı, Türkiye'de birçok sektörü olumsuz etkileyerek ekonomik kırılganlığı arttırdı. Uzmanlar, gelecekteki olası risklere dikkat çekiyor.
İran Savaşı'nın olumsuz etkileri, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de birçok sektörü derinden sarstı. Turizmden ulaşıma, taşımacılıktan tarıma ve finans sektörüne kadar geniş bir etki alanı yaratan savaş, ülke ekonomisini ciddi şekilde tehdit ediyor.
HÜRMÜZ BOĞAZI'NIN STRATEJİK ÖNEMİ
Yeni Dünya Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği 'Hürmüz, Enerji, Ekonomi' panelinde sunum yapan uzmanlar, savaşın etkilerini detaylarıyla ele aldı. Dr. Ahmet Necdet Pamir, Hürmüz Boğazı'ndan günlük 21 milyon metreküp petrol geçtiğini belirterek, bu trafiği karşılayacak alternatif bir yol olmadığını vurguladı. Deniz taşımacılığındaki artan gemi sigorta primlerinin maliyetleri yükselttiğine dikkat çeken Dr. Altay Atlı, bu durumun Türkiye'nin ticaretine olumsuz yansıyacağını ifade etti.
EKONOMİK KIRILGANLIK VE GELECEK ENDİŞELERİ
Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ise Türkiye ekonomisinin zaten kırılgan bir yapıda olduğunu ve yurt dışından gelecek paraya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Mevcut büyüme potansiyelinin altında kalındığını ve satın alma gücünün gerilediğini savunan Kozanoğlu, mevcut dezenflasyon programının beklenen sonucu vermediğini ifade etti. 2027'de yapılacak seçimlere dair endişelerini dile getiren Kozanoğlu, 'Dezenflasyon programı devam ediyor' söyleminin aslında bir yanılsama olduğunu belirtti.
- 15:27Turizm sezonu, savaş nedeniyle tehlike altında
- 15:19Manisa FK, Serikspor galibiyeti sonrası yenilenme antrenmanında ter döktü
- 15:10Yapay zeka ekonomiyi dönüştürüyor: Enflasyonu düşürme potansiyeli
- 15:01İş Bankası Genel Müdürü Aran'dan 'yanlış anlaşıldım' açıklaması: Üzüntülerimi dile getirdi
- 14:52Silah fabrikaları, ışık hızıyla füze üretimine başladı





