Saudi Aramco ve SOMO, Nayara'ya ham petrol satışını durdurdu

Suudi Arabistan'ın Saudi Aramco ve Irak'ın SOMO şirketleri, Rus destekli Nayara Energy'ye ham petrol satışını durdurdu.
Suudi Arabistan'ın devlet petrol şirketi Saudi Aramco ve Irak'ın devlet petrol şirketi SOMO, Rus destekli rafineri şirketi Nayara Energy'ye ham petrol satışını durdurdu. Avrupa Birliği'nin Temmuz ayında uyguladığı yaptırımların ardından alınan bu karar, enerji piyasalarında yeni bir gelişmeyi işaret ediyor.
RUSYA BAĞIMLILIĞI ARTIYOR
Kaynaklara ve LSEG sevkiyat verilerine göre, Saudi Aramco ve SOMO'nun tedarik durdurması, ana hissedarı Rus petrol şirketi Rosneft olan Nayara'nın Ağustos ayındaki ham petrol ithalatı için tamamen Rusya'ya bağımlı kalması anlamına geliyor. Bu durum, Rusya'nın küresel enerji piyasalarındaki etkisinin altını çiziyor.
NAYARA'NIN PETROL İTHALATI
Kpler ve LSEG'den gelen sevkiyat verileri, Nayara'nın normalde her ay yaklaşık 2 milyon varil Irak ve 1 milyon varil Suudi ham petrolü aldığını, ancak Ağustos ayında bu iki tedarikçiden de sevkiyat almadığını gösteriyor. SOMO ve Nayara yorum taleplerine yanıt vermezken, Saudi Aramco yorum yapmaktan kaçındı.
- 05:29Tekstil devi ailesini yasa boğan genç ölüm
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi




