Sarıgöllü ziraat mühendisi Azerbaycan'da üzüm bağlarına verimli budama tekniklerini öğretti

Manisa Sarıgöllü ziraat mühendisi Mustafa Çinkılıç, Azerbaycan'da 1600 dönümlük üzüm bağlarında 30 işçiye verimli budama teknikleri eğitimi verdi.Sarıgöllü ziraat mühendisi Azerbaycan'da üzüm bağlarına verimli budama tekniklerini öğretti
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden ziraat mühendisi Mustafa Çinkılıç, Azerbaycan'ın Ağstafa rayonunda faaliyet gösteren Kur Fruit Company firmasına ait bin 600 dönümlük üzüm bağlarında verimli budama teknikleri konusunda eğitim verdi.

30 KİŞİLİK İŞÇİ GRUBUNA UYGULAMALI EĞİTİM
Gürcistan ve Ermenistan sınırına yakın konumda bulunan Ağstafa rayonundaki bin 600 dönümlük alanda yetiştirilen Red Globe, Sultaniye çekirdeksiz ve Merlot cinsi üzüm bağlarında düzenlenen eğitimlerde, Azerbaycanlı kadın ve erkeklerden oluşan 30 kişilik işçi grubuna uygulamalı olarak budama teknikleri anlatıldı.

2026 YILI ÜZÜM YILI OLARAK İLAN EDİLDİ
Eğitimler hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Mustafa Çinkılıç, "Azerbaycan'da bir firma tarafından bin 600 dönümlük arazide yetiştirilen üzüm bağlarının daha verimli hale getirilmesi için budama teknikleri konusunda eğitim vermek üzere bölgeye geldim. 30 budama işçisine modern ve verimli budama tekniklerini uygulamalı olarak anlattım. Eğitimden memnun kaldılar. Firma, 2026 yılını Azerbaycan'da 'üzüm yılı' olarak ilan etti" dedi.
- 02:57Malatya'da yolun karşısına geçerken canından oldu: İki araç hızla gelip hayatını aldı
- 02:04Jessica Alba, 17 yıllık evliliğin ardından yeni aşkıyla plajda görüntülendi
- 01:50Elazığ'da apartman alevler içinde kaldı: 1 hamile kadın dahil 4 kişi etkilendi
- 00:22Kemikli rampalarında bayram dönüşü trafiği gece de yoğun
- 00:00Fatih Sultan Mehmet ve kahraman ordusu rahmetle anıldı: 573. yıl kutlu olsun





