Sarıgöl'de üzüm hasadı coşkusu sürüyor: Üreticiler fiyat şoku yaşıyor!

Sarıgöl'de üzüm hasadı kışa rağmen sürerken, üreticiler düşen fiyatlar ve yüksek maliyetler nedeniyle zorlanıyor; hasadın Aralık ortasına kadar devam edeceği belirtiliyor.Sarıgöl'de üzüm hasadı coşkusu sürüyor: Üreticiler fiyat şoku yaşıyor!
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, dünyaca ünlü Sultani çekirdeksiz üzümünün hasadı kış aylarına girilmesine rağmen aralıksız devam ediyor. Temmuz ayında başlayan kesim süreci, Kasım sonuna gelinmesine karşın ilçe genelinde yoğun tempoda sürüyor ve bağlarda yaklaşık bin ton üzümün hâlâ kesim aşamasında olduğu belirtiliyor.

ÜRETİCİLER FİYAT HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üreticilerin bu sezon beklediği satış fiyatını bulamadığını vurgulayarak şu bilgileri paylaştı: "Sezon başında yal üzüm fiyatı kilosu 65 liraya kadar çıkmıştı. İhracatta durgunluk yaşandı, iç piyasa nispeten hareketliydi. Şu an Sarıgöl Ovası'nda tahminlerimize göre yaklaşık 1000 ton üzüm bulunuyor. Kaliteli olanlar 40 liradan, genel olarak ise 20-30 lira arasında satılıyor."

HASAT ARALIK ORTASINA KADAR SÜRECEK
Sarıgöl Ovası'nda 113 bin dekarlık alanda başta Sultaniye olmak üzere dokuz çeşit üzüm yetiştiğini ifade eden Ülgen, hasadın Aralık ayı ortalarına kadar devam edeceğini açıkladı. Pazarcıların iç piyasa için alım yaptığını, çıkıntı üzümlerin bile kilosu 20 liradan alıcı bulduğunu belirten Ülgen, üreticilerin yüksek girdi maliyetleri ve düşen fiyatlardan dolayı bu sezon sıkıntılı olduklarını ifade etti.
- 09:14Taşların sırrı çözüldü: Çimento ve harçsız dev şehir Nan Madol'un gizemi aralanıyor
- 09:03Bozdoğan'da 19 Mayıs coşkusu: Bandırma Vapuru ile unutulmaz anlar
- 08:53Araç sahipleri dikkat! Motorine bu gece zam kapıda, fiyatlar cep yakacak
- 08:44Emirhan Boz'un milli takım hayali gerçek oldu
- 08:34Elektrikli araç sahipleri dikkat: Kaçak şarj istasyonlarına rekor ceza şoku!




