Şantaj şebekesi polisin takibiyle çökertildi: Dövize kurşun yağdıranlar yakalandı!

Adana'da şantaj ve tehditle gasp yapmaya çalışan bir suç örgütü, döviz bürosuna silahlı saldırı düzenledi. Polisin operasyonuyla çökertilen örgütün 7 üyesi tutuklandı. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.Şantaj şebekesi polisin takibiyle çökertildi: Dövize kurşun yağdıranlar yakalandı!
Adana'da bir iş insanını şantaj ve tehditle gasp etmeye çalışan, talepleri reddedilince döviz bürosuna silahlı saldırı düzenleyen organize suç örgütü, polisin titiz çalışmasıyla çökertildi. Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin döviz bürosuna yönelik gerçekleştirdiği silahlı saldırı anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

TEHDİT VE ŞANTAJ PLANLARI DEŞİFRE OLDU
İddialara göre, döviz bürosu sahibi Mehmet Ali B., bir süre Necmi A. isimli şahsın şantaj ve tehditlerine maruz kaldı. Necmi A.'nın, iş insanından yüklü miktarda para talep ettiği ve çeşitli yollarla baskı uygulayarak korkutmaya çalıştığı öne sürüldü. Mehmet Ali B.'nin bu talepleri reddetmesi üzerine, şüphelilerin döviz bürosuna yönelik silahlı saldırı planını devreye soktuğu öğrenildi. Olay, 23 Şubat tarihinde Seyhan ilçesi Karasoku Mahallesi'nde meydana geldi. Sahte plakalı bir araçla döviz bürosuna gelen Mertcan Ç., B.N. ve Kadir A. isimli şahıslar, pompalı tüfek ve tabancalarla iş yerine kurşun yağdırarak olay yerinden hızla uzaklaştı.

PUSE KURAN EKİPLER ŞÜPHELİLERİ YAKALADI
Şüphelilerin kaçış sırasında araçlarının anahtarını düşürmesi, polisin soruşturmasında önemli bir dönüm noktası oldu. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda saldırıda kullanılan aracı terk edilmiş halde buldu. Kısa bir süre sonra, Mertcan Ç. ve B.N. isimli iki şüphelinin, bir çilingir yardımıyla aracı çalıştırmak üzere olay yerine geldiği tespit edildi. Ekiplerin anında müdahalesiyle iki şüpheli suçüstü yakalandı. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle olayın arkasındaki geniş çaplı yapılanma da ortaya çıkarıldı. Örgütün elebaşı olduğu iddia edilen Necmi A. ile birlikte Abdülkadir V., Kadir T., Eda D., Latife D., Kadir A. ve M.İ. isimli şahıslar da düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde saldırıyı Necmi A.'nın organize ettiğini belirtmesi dikkat çekerken, Necmi A. ise suçlamaları reddetti. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Eda D. ve Latife D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 7 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.




