Düzenleme : 14 Mayıs 2024 14:35
Sanatı terapiye çevirdiler!!

Kat’ı sanatına yeni gönül veren kursiyer Hatice Mercan, eğitmenleri Gürsu Atalay ve Serdar Atalay’dan aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını, kurs alırken yaşadıkları heyecan ve resimler ortaya çıktıkça yaşadıkları memnuniyeti anlattı.
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kursiyerlerin katılımıyla düzenlenen birbirinden eğitici kurslar yoğun ilgi görüyor. Eğitmenlerin özveri ile yürüttüğü kurslar, Efes Selçuklu vatandaşlara kültürel kazanım ve sosyalleşme imkânı sağlıyor.
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlene kurslardan Kat’ı Sanatı kursu kadınların yoğun katılımıyla devam ediyor. Kurslara katılarak üretmenin keyfini yaşadıklarını belirten kursiyerlere göre kat’ı sanatı kursu terapi özelliği de taşıyor.
YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER HER SENE GELİŞEREK DEĞİŞİYOR
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde Kat’ı Sanatını kursiyerlere sevdiren eğitmen Serdar Atalay; “Yaptığımız etkinlikler her sene gelişerek değişiyor. Sadece kâğıt kullanılarak yapılan bir sanat. Kağıdın değişik şekillerde dövülmesi, çizilmesi, şekil verilmesiyle gerçekçi bir şekilde üç boyuta getirerek ortaya çıkarıyoruz ve ilgi çekici bir form kazandırıyoruz. Sanat eseri haline getiriyoruz” dedi.
İki grup halinde toplam 55 kursiyerin katıldığı kat’ı sanatını Efes Selçuk Belediyesi desteğiyle bugüne kadar 7 kez düzenlediklerini belirten kat’ı sanatı eğitmeni Serdar Atalay; “Haftada iki gün çalışıyoruz. Selçuk Efes Kent Belleği’nde, 8 Eylül Selçuk’un Düşman İşgalinden Kuruluş gününde düzenlenen Efes Festivalinde açık hava sergilerimizi açtık, yapılan sanat eserlerini sergiledik. Amacımız İzmir’in başka noktalarında da sergilerimizi açmak” dedi.
KAT’I SANATI ADETA BİR TERAPİ
Kat’ı sanatıyla ilgilenen kursiyer Sevim Bölükoğlu, bu sanatı icra etmenin rahatlatıcı bir terapi görevi gördüğüne dikkat çekerek sosyal çevre kazandıklarını aktardı.
Kat’ı sanatına yeni gönül veren kursiyer Hatice Mercan, eğitmenleri Gürsu Atalay ve Serdar Atalay’dan aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını, kurs alırken yaşadıkları heyecan ve resimler ortaya çıktıkça yaşadıkları memnuniyeti anlattı.
Kursiyer Derya Sevinç ise “Ben 2018 yılından beri çok severek eğitim alıyorum. Kat’ı sanatı terapi gibi grubumuzdaki arkadaşlarımız ile çok iyi anlaşıyoruz. Eğitmenlerimize ve Efes Selçuk Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi
- 05:10Titanik'ten kalan can yeleği, müzayedede 700 bin dolara alıcı buldu
- 05:00Siirt yolları yenileniyor: Asfalt seferberliği gece gündüz sürüyor
- 04:49Elazığ'da belediye atölyeleri tam gaz çalışıyor
- 04:40Antalya'da devrim: Belediyenin atölyeleri kent mobilyalarını adeta kapış kapış üretiyor!
- 04:29Van'da şifa kaynağı çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı




