• ceylan hafriyat
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 14 Ekim 2026 20:14

Sanatçılar Edremit'te sergi açıyor

Sanatçılar Edremit'te sergi açıyor
Ayvalıklı sanatçılar Olcay Kıncay ve Melike Yaşa, Anadolu'nun kültürel mirasından izler taşıyan "Sarıkız" ve "Şahmeran" sergilerini Edremit'te açıyor. Sergi, 19-22 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden sanatçılar Olcay Kıncay ve Melike Yaşa, hazırladıkları eserleri Edremit'te sanatseverlerle buluşturacak. Anadolu'nun kültürel mirasını yansıtan "Sarıkız" ve "Şahmeran" isimli sergiler, bölge halkının beğenisine sunulacak.

Mitolojik temalı sergiler

Ayvalık'ta sanatseverlerin ilgisini çeken çalışmalarıyla tanınan Kıncay ve Yaşa, mitolojik anlatıları ve Anadolu'nun kültürel zenginliklerini sanatın evrensel diliyle harmanlıyor. Kazdağları'nın efsanevi figürü Sarıkız ile Anadolu ve Mezopotamya kültürlerinin önemli simgelerinden Şahmeran'ın izlerini taşıyan sergiler, ziyaretçilere kültür ve mitoloji dolu bir yolculuk vadediyor.

Edremit'te dört gün sürecek sanat etkinliği

Olcay Kıncay ve Melike Yaşa'nın eserlerinden oluşan "Sarıkız" ve "Şahmeran" sergileri, 19 Ekim Pazartesi günü saat 13.00'te Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda sanatseverlerin ziyaretine açılacak. Sergi, 22 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek. Sanatın birleştirici gücünü Ayvalık'tan Edremit'e taşıyacak olan bu etkinlikte, iki sanatçının özgün yorumlarıyla hayat bulan eserlerin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.