Samsun merkezli dolandırıcılık operasyonu: 3 tutuklama

Samsun merkezli 8 ilde yapılan nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 3 milyon 732 bin 298 TL haksız kazanç elde eden 10 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Diğer 7 şüpheli ise serbest bırakıldı.Samsun merkezli dolandırıcılık operasyonu: 3 tutuklama
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bir operasyonla, nitelikli dolandırıcılık suçundan 10 şüpheli yakalandı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon, Samsun merkezli olmak üzere Şanlıurfa, Hatay, Hakkari, Trabzon, Manisa, Muğla ve Bursa illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON
Şüphelilerin, telefonla vatandaşlarla irtibata geçerek kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları ve bu yöntemle 3 milyon 732 bin 298 TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyon kapsamında 6 şüphelinin zaten cezaevinde bulunduğu tespit edilirken, gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

TUTUKLAMALAR VE ADLİYE SÜRECİ
Operasyonun devamında gözaltına alınan toplam 10 şüpheliden 7'si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. M.A., S.A. ve K.M. ise adliyeye sevk edilerek nöbetçi mahkemeye çıkarıldılar. Mahkeme, M.A., S.A. ve K.M.'yi tutuklayarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderme kararı verdi. Gaziantep ve Şanlıurfa'daki cezaevlerinde bulunan 6 şüphelinin ise SEGBİS sistemiyle Samsun'daki nöbetçi mahkemeye ifade vereceği öğrenildi.
- 15:05Şehitkamil’de gıda denetimleri sıkılaştı: Sağlıklı ve hijyenik gıda için alarma geçildi!
- 14:56ForumOne AVM'lerinde 23 Nisan coşkusu başlıyor
- 14:47Bandırma'da tüfek patladı, genç adam ölümle burun buruna geldi!
- 14:37Afyonkarahisar'da kurtarma ekibinin akreditasyon süreci hız kesmeden devam ediyor
- 14:25Kış lastiği zorunluluğu sona erdi, sürücüler dikkat!



