Samsun'da trafik nefes alacak: Batı ve doğu çevre yolları şehri rahatlatacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Batı Çevre Yolu'nun günlük 10 bin aracı şehir trafiğinden uzaklaştıracağını ve Doğu Çevre Yolu için proje çalışmalarının başladığını duyurdu. Ayrıca, kendi üretim tesislerinin belediyeye 1 milSamsun'da trafik nefes alacak: Batı ve doğu çevre yolları şehri rahatlatacak!
Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, hayata geçirilen ve planlanan çevre yolu projeleriyle şehir içi trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını duyurdu. Özellikle transit araçların şehir merkezine girmeden rotalarına devam etmesini sağlayacak bu projeler, hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlayacak.

BATİ ÇEVRE YOLU İLE GÜNLÜK 10 BİN ARAÇ TRAFİKTEN ÇEKİLECEK
Başkan Doğan, yapımına başlanan 16 kilometre uzunluğundaki Batı Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla günlük 10 bin aracın şehir içine girmeden transit geçiş yapacağını belirtti. 12 milyar TL'lik proje maliyetine ek olarak 2 milyar TL'lik kamulaştırma bedelinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını ifade eden Doğan, bu projenin bu dönem içinde tamamlanmasını öngördüklerini söyledi. Proje tamamlandığında, Çarşamba-Bafra, 19 Mayıs-Tekkeköy ve Havalimanı-Bafra arasındaki ulaşım sürelerinin yarı yarıya kısalacağı ve yılda 1,5 milyon araç/saatlik zaman tasarrufu sağlanacağı vurgulandı.

DOĞU ÇEVRE YOLU İÇİN PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Samsun'un gelecekteki ulaşım ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Doğu Çevre Yolu için de proje çalışmalarının başladığını aktaran Başkan Doğan, Sarp'a kadar giden ve Samsun şehir içi trafiğini kullanan on binlerce kamyon ve otobüs trafiğinin bu yeni yol ile şehir dışına yönlendirileceğini dile getirdi. Bu sayede hem şehir içi trafiğinin rahatlaması hem de trafik güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

KENDİ ÜRETİM TESİSLERİ BELEDİYEYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
Başkan Doğan, belediyenin kendi üretim tesisleri aracılığıyla sağladığı ekonomik katkıya da dikkat çekti. Doğal taş atölyelerinden asfalt üretimine, beton santrallerinden diğer üretim mekanizmalarına kadar geçen yıl SASKİ ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işlerine 1 milyar 408 milyon TL'lik bir katkı sağlandığını belirtti. Bu durumun, belediyenin kendi kendine yeterliliğini ve yatırım bütçesinin büyük bir kısmını kendi imkanlarıyla karşılama kapasitesini gösterdiğini ifade etti.
- 01:22Kuaför çırağı karga: Saçları topluyor, ücret istemiyor!
- 01:12Kevin Warsh, Fed başkanlığı için Beyaz Saray'da yemin edecek
- 01:01Kurban Bayramı telaşı sardı: BASKİ'den çevre ve su tasarrufu için kritik uyarılar!
- 00:51Mark Cuban'dan Bitcoin yorumu: Büyümeden hayal kırıklığına uğradım
- 00:41Bayram öncesi Bilecik'te altyapı seferberliği: Kanalizasyonlar temizleniyor




