Samsun'da önemli görüşmeler: Mevsimlik tarım işçiliği ve çocuk işçiliği ele alındı

Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı heyeti ve ILO Türkiye temsilcileri, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret ederek mevsimlik tarım işçiliği ve çocuk işçiliği konularını görüştü.Samsun'da önemli görüşmeler: Mevsimlik tarım işçiliği ve çocuk işçiliği ele alındı
Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı heyeti ile ILO Türkiye temsilcileri, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti. Görüşmelerde, mevsimlik tarım işçiliği ve çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLİĞİ VE ÇOCUK İŞÇİLİĞİ
Ziyarette, mevsimlik tarım işçiliğinde çocuk işçiliğinin engellenmesi için alınan tedbirler, METİP alanlarının altyapı ve üstyapı çalışmaları, işçilerin çocuklarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler ile il ve ilçelerdeki METİP koordinasyon kurullarının faaliyetleri detaylı bir şekilde ele alındı. Heyette, Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Avrupa ve Uluslararası İstihdam ve Sosyal Politika Genel Müdürü Dr. Carsten Stender, Almanya Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı/Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gabriele Weinhold, Politika Uzmanı Josefin Pfeufer, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Politika Uzmanı Roxanna Noll, ILO Türkiye Direktörü Yasser Hassan, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, ILO Türkiye Kıdemli Proje Koordinatörü Ayşegül Özbek Kansu ve Çocuk İşçiliği Uzmanı Ala Yılmazsoy yer aldı.

VALİ TAVLI'DAN ADLİ YIL ZİYARETLERİ
Samsun Valisi Orhan Tavlı, 2025-2026 Adli Yılı'nın başlaması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve Samsun Barosu'nu ziyaret etti. Vali Tavlı, yeni adli yılın tüm yargı camiası için hayırlı olmasını temenni ederek, adaletin tesisi için çalışan tüm yargı mensuplarını tebrik etti ve başarılar diledi. Vali Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Kılıç ile birlikte Samsun Barosu'nu ziyaretinde, Baro Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Baro Saymanı Av. Gürcan Kayar ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gürcan Çaylık ile görüştü.
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart



