Samsun'da 950 milyonluk su yatırımları hız kesmeden sürüyor

Samsun'da tarımsal sulama ve su güvenliği için 950 milyon TL'lik 3 gölet ve baraj projesinde çalışmalar devam ediyor. Asarcık Armutlu, Vezirköprü Doluca göletleri ile 19 Mayıs Barajı'nda ilerleme sağlandı.Samsun'da 950 milyonluk su yatırımları hız kesmeden sürüyor
Samsun'da tarımsal üretimi desteklemek ve su kaynaklarının güvenliğini sağlamak amacıyla toplamda 950 milyon 280 bin TL bütçeli üç ayrı gölet ve baraj projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından il genelinde yürütülen bu önemli projeler arasında Asarcık Armutlu Göleti, Vezirköprü Doluca Göleti ve 19 Mayıs Barajı'nın dolusavak onarımı bulunuyor.

ASARCIK ARMUTLU GÖLETİ SULAMAYA HAZIRLANIYOR
Toplam maliyeti 186 milyon TL olan Asarcık Armutlu Göleti projesi tamamlandığında, yaklaşık 3 bin 600 dekar tarım arazisinin sulanmasına imkan sağlayacak. Gölette gövde kazıları, enjeksiyon işlemleri ve derivasyon kondüvisi çalışmaları başarıyla tamamlanmış durumda. Bununla birlikte, 125 bin metreküp kil dolgu ve 15 bin metreküp filtre dolgu imalatı gerçekleştirildi ve göletteki dolgu çalışmaları halen sürdürülüyor.

VEZİRKÖPRÜ VE 19 MAYIS PROJELERİNDE SON DURUM
135 milyon TL maliyetli Vezirköprü Doluca Göleti projesinde fiziki ilerleme oranı yüzde 26'ya ulaşmış durumda. Kret ulaşım yolu, vana odası ulaşım yolu ve yan dere düzenleme kazıları gibi çalışmalar tamamlanırken, gövde sıyırma, dip savak ve dolu savak ilk kademe kazıları da bitirildi. Cebri boruların temin edilip imalatları tamamlanan projede, 2025 yılı itibarıyla kaya ocağı ulaşım yoluna başlandı. Su sızmasını engellemek amacıyla perde hattında zemin temizliği yapılıp enjeksiyon çalışmalarına geçildi. Öte yandan, toplam 628 milyon TL'lik 19 Mayıs Barajı dolusavak onarımı işinde ise fiziki gerçekleşme yüzde 20 seviyesinde bulunuyor. Proje kapsamında 45 bin metreküp betonarme beton, 525 ton betonarme donatı ve 157 bin metreküp kazı imalatı öngörülüyor. Kazı çalışmaları bitirilen projede bin 500 metreküp tahkimat imalatı yapıldığı ve betonarme imalatlarına yakında başlanacağı bilgisi paylaşıldı.
- 09:14Kuveyt'te İran füzesi saldırısı: 5 ABD askeri yaralandı
- 09:06Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek? Merkez Bankası'ndan kritik ipucu!
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!
- 08:45Koyun yünü: Doğanın kurtarıcısı olarak geri döndü





