Samsun Belediye Başkanı Doğan'dan 'Astorya' ismine yönelik eleştirilere sert yanıt: 'Kimse bize baskı yapamaz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, uçan sinemaya 'Astorya' isminin verilmesiyle ilgili eleştirilere, 'Kimse bize Yunan ismi vermekle itham edemez, baskı yapıldığını iddia dahi edemez' diyerek yanıt verdi. Başkan, ismin anlamınıSamsun Belediye Başkanı Doğan'dan 'Astorya' ismine yönelik eleştirilere sert yanıt: 'Kimse bize baskı yapamaz
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, meclis toplantısında, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan uçan sinema sistemine verilen 'Astorya' ismi hakkında yapılan eleştirilere sert bir dille yanıt verdi. Başkan Doğan, isim üzerinden baskı yapıldığı iddialarını kesin olarak reddederek, 'Kimse bize baskı yapıldığını iddia dahi edemez, aklından dahi geçiremez' dedi.

ASTORYA İSMİ VE ELEŞTİRİLER
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı ilk toplantısında, İYİ Parti Grup Başkanvekili Talat Eyüboğlu, Başkan Doğan'a uçan sinemaya 'Yunan' ismi verildiğini ve bunun bir baskıyla yapılıp yapılmadığını sordu. CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan da isim verme yetkisinin mecliste olduğunu ve belediyenin tek başına isim veremeyeceğini savundu. Bu söylemler üzerine söz alan Başkan Doğan, 'Astorya' isminin Yunan ismi olmadığını ve kimsenin baskısı altında kalınmadığını vurguladı. Doğan, ismin 'parlayan bir yıldız' anlamına geldiğini ve Samsun'un parlayan bir şehir olması temennisiyle seçildiğini belirtti. Ayrıca, isimlerin kökeninden ziyade yapılan hizmetin amacının önemli olduğunu ifade etti.

SAMSUN'UN TANITIMI VE GELECEK PROJELER
Başkan Doğan, 'Astorya'nın içinde Samsun'a özgü hediyelik eşyaların bulunduğunu ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan filmlerle gelecek nesillere milli ve manevi değerlerin aktarıldığını söyledi. Yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiği Bandırma Vapuru örneğini veren Doğan, 'Astorya'ya da benzer bir ilgi beklediklerini dile getirdi. Yakın zamanda Samsun'un 17 ilçesinin tanıtılacağı yeni bir filmin hazırlandığını ve ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin savunma sanayini anlatan filmlerin de gösterileceğini açıkladı. Doğan, tüm meclis üyelerini 'Astorya'da film izlemeye davet ederek, turizme katkı sağlamak amacıyla çalıştıklarını sözlerine ekledi.
- 22:10Kahramanmaraş'ta balıkçı nehre düştü, arama çalışmaları devam ediyor
- 21:49Trump banknotları yolda mı? ABD'de şaşırtan girişimler
- 21:39Bir zamanlar otobüs şoförüydü, şimdi futbol dünyasının parlayan yıldızı
- 21:33Samsun Kavak'ı vuran sağanak: Evler ve yollar sular altında kaldı, büyük korku!
- 21:27Edremit’te otomobil yangını paniğe neden oldu





