EKONOMİ
Yayınlanma : 22 Nisan 2026 11:35

Salihli'de meyve üreticilerine hastalık uyarısı geldi!

Salihli'de meyve üreticilerine hastalık uyarısı geldi!
Salihli'deki meyve üreticileri, Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden gelen uyarılarla hastalık riski hakkında bilgilendirildi. Uygulamalar için dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Salihli'de meyve üreticilerine hastalık uyarısı geldi!

Manisa'nın Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki meyve üreticilerine önemli bir uyarıda bulundu.

teknik yapı

Salihli\

HASTALIK RİSKİ ARTIYOR

Açıklamada, özellikle sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında hastalık riskinin arttığına dikkat çekildi. Kayısı, badem, erik, şeftali ve kiraz ağaçlarında yaprak delen hastalığına karşı mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, tam çiçeklenme dönemindeki kiraz ağaçları için monilya hastalığına karşı acil önlemler alınması gerektiği hatırlatıldı.

Salihli\

İLAÇLAMA ZAMANI GELDİ

Kayısı ve şeftali bahçelerinde şeftali filiz güvesine karşı da mücadele edilmesinin önemi vurgulandı. Ayva, elma ve armut gibi yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında görülen ateş yanıklığı hastalığı için ilaçlama zamanının geldiği ifade edildi. Yetkililer, ilaçlama sırasında meteorolojik şartların dikkate alınması gerektiğini hatırlatarak, arıların zarar görmemesi için uygulamaların akşam saatlerinde yapılmasının ve yalnızca bakanlıkça tavsiye edilen bitki koruma ürünlerinin kullanılmasının önemine dikkat çekti. Üreticilerin, verim ve kalite kaybı yaşamamak için bahçelerini düzenli kontrol etmeleri ve zamanında müdahale etmeleri gerektiği bildirildi.