ASAYİŞ
Yayınlanma : 16 Mart 2026 18:30

Sakarya'da uyuşturucu tacirlerine büyük darbe! 6 ilçede eş zamanlı operasyon, 9 kişi tutuklandı

Sakarya'da uyuşturucu tacirlerine büyük darbe! 6 ilçede eş zamanlı operasyon, 9 kişi tutuklandı
Sakarya'da 6 ilçede eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok miktarda uyuşturucu, silah ve para ele geçirildi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden 9'u tutuklandı.
Sakarya'da uyuşturucu tacirlerine büyük darbe! 6 ilçede eş zamanlı operasyon, 9 kişi tutuklandı

Sakarya'nın altı farklı ilçesinde, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik jandarma ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 9'u tutuklandı. Operasyonlar, uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

teknik yapı

GÖZ ALICI MİKTARDA UYUŞTURUCU VE SUÇ UNSURU ELE GEÇİRİLDİ

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Akyazı, Adapazarı, Erenler, Hendek, Serdivan ve Karasu ilçelerinde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, piyasa değeri yüksek miktarda uyuşturucu madde ve çeşitli suç unsurları ele geçirildi. Yapılan aramalarda 531 gram kubar esrar, 92 gram metamfetamin, satışa hazır halde 324 gram bonzai, 5 gram marihuana, 28 gram kokain, 67 adet sentetik ecza hap, 4 gram sentetik kannabinoid ham maddesi ve uyuşturucu üretiminde kullanıldığı değerlendirilen aseton maddesi bulundu.

SİLAHLAR, PARA VE TEKNOLOJİK CİHAZLAR DA YAKALANDI

Operasyonlar sadece uyuşturucu maddelerle sınırlı kalmadı. Jandarma ekipleri, 1 adet ruhsatsız tabanca, 40 adet tabanca fişeği, araç altına gizlenmiş mıknatıslı uyuşturucu saklama kabı, 3 adet hassas terazi, 8 cep telefonu, uyuşturucu öğütme ve kullanma aparatları ile suçtan elde edildiği düşünülen 154 bin 270 TL ve 50 Euro nakit parayı da muhafaza altına aldı. Gözaltına alınan 14 şüpheli hakkında başlatılan adli işlemler sonucunda, mahkemeye sevk edilen şahıslardan 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.