Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bulunan Akyazı Devlet Hastanesi, önemli bir tıbbi başarıya imza atarak 73 yaşındaki Süleyman Aydın'a hayat kurtaran bir müdahalede bulundu.

İLK KEZ UYGULANDI
Hastaneye kol ve bacaklarında güç kaybı ile konuşma bozukluğu şikayetiyle getirilen Aydın, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Bölgesel Kapsamlı İnme Merkezi ekipleri tarafından hemen tedavi altına alındı. Uzm. Dr. Şule Dalkılıç ve Akyazı Devlet Hastanesi acil ekibi, hastaya bu bölgedeki ilk tPA (trombolitik) tedavisini başarıyla uyguladı.
KALICI FELÇ RİSKİ ORTADAN KALKTI
Bu müdahale sonucunda Aydın'ın şikayetleri tamamen giderildi ve kalıcı felç riski ortadan kaldırıldı. Ayrıca, bu olayın 10 Mayıs İnme Farkındalık Haftası'nın son gününde kamuoyuna duyurulması, inme tedavisinde erken teşhis ve doğru koordinasyonun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir ve SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fatih Güneysu, sağlık ekibini bu başarılarından dolayı tebrik etti.







