Sahte çürük raporu operasyonunda 38 kişi tutuklandı

Şanlıurfa merkezli düzenlenen sahte çürük raporu operasyonunda, 44 şüpheliden 38'i tutuklandı. Operasyon, 7 ilde eş zamanlı yapıldı.
Şanlıurfa merkezli olarak gerçekleştirilen sahte çürük raporu operasyonunda, gözaltına alınan 44 şüpheliden 38'i tutuklandı.

OPERASYONUN DETAYLARI
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve JASAT ekipleri, askerlik görevinden kaçmak için sahte çürük raporu alan ve düzenleyenlere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Bu operasyon, Şanlıurfa'nın yanı sıra Gaziantep, Muğla, İstanbul, Trabzon, Mersin ve Kahramanmaraş illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
TUTUKLAMALAR VE SERBEST BIRAKILANLAR
Operasyon sonucunda 44 kişi gözaltına alınırken, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 38'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 6 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu operasyon, sahte belgelerle askerlikten kaçma çabalarının ciddi bir şekilde önüne geçmeyi amaçlıyor.
- 11:31Ahmet Akın'dan birlik çağrısı: 'Hep beraber ayağa kalkacağız
- 11:21Suyun üzerinde yarım asırlık bir sanatsal miras: Ebru ustası Cevdet Turan'ın hikayesi
- 11:11Genç zihinler, bilgi yarışmasında kıyasıya mücadele etti
- 11:01Ekonomi canlanıyor: Şirket kurma iştahı arttı, Ardahan hariç her yerde işler yolunda!
- 10:41Tarihi Arpaz Kulesi ve Beyler Konağı yok oluyor: Yetkililer acil önlem almalı!




