Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünden başlayıp rüzgarın etkisiyle Ovacık ilçesinin köylerine sıçrayan orman yangını, 54. saatini geride bıraktı. Yangın, 15 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı ve Karabük ile çevre illerden gelen çok sayıda itfaiye ekibi, İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüğü personelleri, AFAD, UMKE, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri, Kızılay, gönüllüler ve vatandaşların ortak mücadelesiyle havadan ve karadan söndürülmeye çalışılıyor.

ALEVLERİN YAKLAŞMASI ÜZERİNE TAHLİYE
Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınan bölgelerde alevlerin yeniden yükselmesi nedeniyle, Ovacık ilçesine bağlı Davutlar köyü tedbir amaçlı tahliye edildi. Köy sakinleri, eşyalarını alarak köyü terk etti. Tahliye işlemlerinin ardından, alevlerin köye yaklaşması üzerine itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü personelleri müdahalelerini yoğunlaştırdı.

DAVUTLAR KÖYÜ'NDE RİSK DEVAM EDİYOR
Edinilen bilgilere göre, alevler Davutlar köyüne çok yaklaştı ve bölgedeki risk devam ediyor. Ekiplerin yangınla mücadelesi aralıksız sürüyor.










