• satrıda dörüm bayram
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 04 Haziran 2026 05:30

Safranbolu, bayram tatili ile turizmde zirveye ulaştı

Safranbolu, bayram tatili ile turizmde zirveye ulaştı
Safranbolu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğun ziyaretçi akını yaşadı ve turizm sezonunun en hareketli günlerini geride bıraktı.
Safranbolu, bayram tatili ile turizmde zirveye ulaştı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde büyük bir ziyaretçi akını yaşadı. Bu süreç, ilçenin turizm sezonunun en yoğun günlerini oluşturdu.

sempati mobilya

Safranbolu, bayram tatili ile turizmde zirveye ulaştı 1

BAYRAMDA YOĞUN ZİYARETÇİ AKINI

Safranbolu Turizm ve İşletmeciler Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, İhlas Haber Ajansı'na verdiği demeçte, bayram süresince ilçenin dolup taştığını belirtti. Urgancıoğlu, yerli ve günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra memleketlerine dönen vatandaşların da bu yoğunluğa katkı sağladığını ifade etti. Ramazan Bayramı ile birlikte başlayan turizm sezonunun, bu bayramla beraber daha da hareketlendiğini dile getirdi.

Safranbolu, bayram tatili ile turizmde zirveye ulaştı 2

ALTERNATİF DESTİNASYONLAR İLGİYİ ARTIRDI

Hafta sonlarında konaklama tesislerinin genellikle dolu olduğunu vurgulayan Urgancıoğlu, özellikle Uzak Doğu'dan gelen turist gruplarının hafta içlerinde de ilçeyi ziyaret ettiğini söyledi. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin yaz aylarında memleketlerine dönüşlerinin bölgedeki turizm hareketliliğini artırdığını belirten Urgancıoğlu, bayram süresince İncekaya Su Kemeri ve Kristal Teras gibi önemli noktalarda yoğunluk gözlemlediklerini ifade etti. Yağışlı hava şartlarının ve deniz sezonunun henüz başlamamasının ise Safranbolu'ya olan ilgiyi artırdığını kaydetti. Önümüzdeki yıllarda turizm hareketliliğinin artacağına inandığını belirten Urgancıoğlu, Safranbolu'nun şu anda en güzel dönemlerinden birini yaşadığını ve doğanın tüm canlılığıyla kendini gösterdiğini ifade etti. Bölgenin doğal güzelliklerinin misafirlere eşsiz manzaralar sunduğunu vurgulayan Urgancıoğlu, hem doğa hem de kültür turizmi açısından bu dönemin yılın en özel zamanlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.