Rusya'dan Kiev'e balistik füze saldırısı: Can kaybı artıyor

Rus ordusunun Kiev'e düzenlediği balistik füze saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Zelenski, uluslararası yardımla savunma sistemlerinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.
Rus ordusunun Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik gerçekleştirdiği balistik füze saldırısı, sivil altyapıyı hedef alarak can kaybı ve yaralı sayısını artırdı. Ukrayna Devlet Acil Servisi, saldırılar sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 13 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırılar sonrası bölgede yangınlar çıktı.
SİVİL ALTYAPI BALİSTİK FÜZELERLE VURULDU
Kiev Askeri İdaresi Başkanı Tymur Tkachenko, saldırıları 'saf terör' olarak nitelendirerek, bunun askeri üretimle veya mühimmatla ilgisi olmadığını, Rusya'nın sivil ve yerleşim alanlarını hedef aldığını belirtti. Bu durum, uluslararası alanda tepkilere neden oldu.
ZELENSKİ'DEN ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şehirlerini koruyabilmek için Patriot sistemlerine duyulan ihtiyacı vurguladı. Ortakların bu tür saldırılara karşı Ukrayna'ya destek olmasının kritik önem taşıdığını belirten Zelenski, hiçbir ülkenin böyle bir şiddet karşısında yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi. ABD, Avrupa ve G7 ülkelerine seslenen Zelenski, can güvenliğini tehdit eden bu saldırılara karşı iş birliği içinde güçlü bir tepki gösterilmesini talep etti.
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı
- 09:57Söğütspor'dan dev derbi zaferi: Lideri deplasmanda devirdiler!
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar





