EKONOMİ
Yayınlanma : 07 Ocak 2026 08:45

Rüşvetin belgesi mi olur diyen Selim Edes için 5 yıldızlı otelde taziye

Rüşvetin belgesi mi olur diyen Selim Edes için 5 yıldızlı otelde taziye
Selim Edes, “Rüşvetin belgesi mi olur” sözüyle tanınan iş insanı, 5 yıldızlı bir otelde taziye kabul etti. Edes, 1 Ocak’ta hayatını kaybetti.

Türkiye’de yolsuzluk tartışmalarının sembolü haline gelen “Rüşvetin belgesi mi olur” sözüyle tanınan iş insanı Selim Edes, 1 Ocak’ta hayatını kaybetti.

teknik yapı

TAZİYE PROGRAMI 5 YILDIZLI OTELDE DÜZENLENDİ

Edes için düzenlenen taziye programı alışılmışın dışında bir mekanda gerçekleşti. Taziyeler, İstanbul Boğazı’na nazır 5 yıldızlı bir otelde kabul edildi. Selim Edes’in vefatını, kızı Elif Edes sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Elif Edes, babasını “1965 ODTÜ mezunu, Yüksek İnşaat Mühendisi ve yeri dolmaz bir insan” sözleriyle tanımlayarak ailesinin derin üzüntüsünü ifade etti.

CENAZE TÖRENİ VE TAZİYE SÜRECİ

Edes’in cenazesi, cumartesi günü Zincirlikuyu Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze töreninin ardından geleneksel mekanların dışına çıkarak taziye sürecini Boğaz manzaralı bir otelde sürdürdü. Son yıllarda benzer uygulamalar artış gösterdi. Ulaşım sektörünün tanınmış isimlerinden Nihat Özcan’ın 2019’daki taziyesi de deniz manzaralı bir otelde yapılmıştı. Selim Edes’in adı, “Civangate” skandalıyla da anılmaktadır. 19 Eylül 1994’te Emlak Bankası eski Genel Müdürü Engin Civan’a 5 milyon dolar rüşvet verme iddiasıyla yargılanmış ve 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Mahkeme sürecinde, “Rüşvetin belgesi mi olur” ifadesi, yıllar içinde Türkiye’deki yolsuzluk davalarının simgesi haline gelmiştir.