2027 yazında Türkiye'de tatil yapmayı planlayan Rus turistler için turizm sektörü temsilcileri önemli bir uyarıda bulundu. Yüksek sezon fiyatları göz önüne alındığında, tatilcilerin bütçelerini şimdiden oluşturmaları tavsiye ediliyor. Mevcut verilere göre, Antalya'da iki kişilik bir haftalık ultra her şey dahil tatilin maliyeti yaklaşık 260 ila 325 bin ruble (150 bin ila 188 bin TL) arasında değişiklik gösteriyor. Lüks 5 yıldızlı otellerde ise bu rakamın 500 bin ila 750 bin rubleye (289 bin ila 433 bin TL) kadar çıkabileceği öngörülüyor.
Erken rezervasyon ve birikim önerileri
Tatil masraflarını 300 ila 400 bin ruble (173 bin ila 230 bin TL) civarında tutmak isteyenlerin, şimdiden aylık yaklaşık 30 ila 35 bin ruble (17 bin ila 20 bin TL) biriktirmesi öneriliyor. Temmuz ve ağustos aylarında talebin artması beklenirken, erken rezervasyonun bütçeyi korumada önemli bir avantaj sağlayabileceği vurgulanıyor.
Ek harcamalar unutulmamalı
Tatil bütçesinin sadece konaklama ve tur ücretlerinden oluşmadığına dikkat çekiliyor. Seyahat sigortası, havaalanı transferleri, yerel geziler, alışveriş ve kişisel harcamalar gibi ek masrafların da toplam maliyete eklenmesi gerektiği belirtiliyor. Özellikle 10 gün veya iki hafta gibi daha uzun süreli tatiller planlayan ve 5 yıldızlı otelleri tercih eden ailelerin, belirtilen 300-400 bin rublelik bütçenin üzerine çıkabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle, daha uzun tatiller için aylık birikimin 40 ila 50 bin rubleye (23 bin ila 29 bin TL) yükseltilmesi tavsiye ediliyor.







