Karabükte düzenlenen tarihi eser operasyonunda Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken 3 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürütülen ortak çalışmalar dahilinde, il merkezinde operasyon düzenlendi.
Operasyonda, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 64 adet sikke, 7 adet çeşitli ebatlarda fosil taş, lahit mezarından çıkarıldığı düşünülen küpe, bilezik, tarak, yüzük ve kolye gibi 49 adet tarihi obje ile 1 adet dedektör ele geçirildi.
Olayla ilgili R.U., C.B. ve M.K. isimli 3 şüpheli hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde adli işlem başlatıldı.
ASAYİŞ
Yayınlanma : 29 Mayıs 2025 12:44
Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 120ye yakın tarihi eser ele geçirildi

Karabükte düzenlenen tarihi eser operasyonunda Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken 3 ş
- 13:40Arkadaşına selam vermek için girdiği iş yerinde kanala düştü
- 13:31Kılıçdaroğlu Yörük etkinliğinde konuştu: Özgürlük vurgusu
- 13:21Bozüyük'te arıcılıkta 100 kovana ulaşan kadın üretici
- 13:12Kripto piyasası 500 milyar dolarla rekor kırdı
- 13:02Trump'ın ekonomik vaatleri gerçekleşmiyor, ara seçimler yaklaşırken endişeler artıyor





