Ramazan etkinlikleri tartışılıyor: GENÇKONFED'den sert tepki

GENÇKONFED Başkanı Bilal Okudan, okullardaki Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki göstererek, bu faaliyetlerin manevi ve kültürel gelişime katkı sağladığını ve laiklik karşıtı olmadığını savundu.
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, okullarda düzenlenen Ramazan etkinliklerine yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi. Okudan, bu tür faaliyetlerin çocukların manevi ve kültürel gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti.

MANEVİ DEĞERLERİN ÖNEMİ VURGULANDI
Bilal Okudan, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici'nin okullardaki Ramazan etkinliklerine dair açıklamalarını eleştirerek, Ramazan ayının milletin kültürel ve manevi hayatındaki yerinin altını çizdi. Okudan, okullarda bu özel aya dair farkındalık yaratan etkinliklerin, değerler eğitimi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Paylaşma, yardımlaşma, sabır, merhamet ve kardeşlik gibi değerlerin çocuklara aktarılması için Ramazan'ın eşsiz bir fırsat sunduğunu vurgulayan Okudan, bu temalı etkinliklerin, çocukların kendi inanç, kültür ve medeniyet değerleriyle bağ kurmalarına destek olduğunu kaydetti.
LAİKLİK VE TOPLUMSAL BARIŞ VURGUSU
Okudan, okullardaki Ramazan etkinliklerinin laiklik karşıtı uygulamalar olarak gösterilmesinin doğru olmadığını savundu. Laikliğin, toplumun inanç değerlerini bastıran değil, farklı inanç ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir düzenin teminatı olduğunu belirtti. İnanç, kültür ve toplumsal değerlerle çatışan bir söylemin gençleri birleştirmek yerine ayrıştıracağını dile getiren Okudan, bu tür yaklaşımların toplumsal barışa, ortak değerlere ve birlik duygusuna zarar vereceğini öne sürdü. Gençlerin kendi tarihini, kültürünü, inancını ve medeniyet mirasını tanıyarak yetişmesinin önemine dikkat çeken Okudan, milletin inanç değerlerini hedef alan ve Ramazan ayının manevi atmosferini tartışma konusu yapan yaklaşımlara karşı olduklarını sözlerine ekledi.
- 23:52Anamur'da sigara kaçakçılarına darbe: Binlerce makaron ve tütün ele geçirildi
- 23:43İran'dan tahliye operasyonuna yanıt: Körfez'de hayat sona erebilir
- 23:34CİMER İhbarı SONRASI MARKETE ŞOK BASKIN: 4 Kamyonet Dolusu Ürün Toplatıldı!
- 23:25Türkiye'nin otomotiv devi Arıcıoğlu iflas etti, Avrupa pazarında büyük bir kayıp yaşandı
- 23:16Samsun'da korkunç kaza: 6 kişi yaralandı, ikizler de hastanelik oldu





