Ramazan'da sucuk içine olan ilgi patladı

Ramazan ayıyla birlikte Kayseri'de sucuk içine olan ilgi artarken, fiyatlar da yükseldi.
Kayseri’deki pastırmacı Yasin Güzel, Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sucuk içine olan ilgide ciddi bir artış gözlemlediklerini belirtti.

SUCUK İÇİ ARTIK RAMAZANLA ÖZDEŞLEŞTİ
Güzel, Ramazan’ın başlamasıyla birlikte sucuk içine olan talebin arttığını vurgulayarak, “Sucuk içi artık Ramazan ile özdeşleşmiş bir yiyecek oldu. Son gününe kadar sucuk içi satışlarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.
YÜKSEK FİYATLA SATIŞTA
Yarım kilosunun 400 TL’den alıcı bulduğunu ifade eden Güzel, sucuk içinin nasıl yapıldığını da anlattı. “Sucuk içi için kullandığımız kıymanın orta yağlı ya da yağlı olması gerekiyor. Yağsız kıymadan sucuk içi olmaz, sert düşer ve yumuşaklık olmaz. Güvendiğimiz kasaplardan orta yağlı kıymayı alıyoruz. Kıymanın içerisine sucuk baharatı dediğimiz karışımı ekliyoruz. 8-9 çeşit baharattan oluşan bu karışımı harmanlıyoruz. 1 gün yoğurup, 1 gün dinlendiriyoruz ve 2 günde sucuk içimiz hazır hale geliyor.” dedi.
- 15:33Kandıra'da yol yenileme ihalesi için geri sayım başladı
- 15:26Avustralya'dan dev proje: Milyonlarca insanın su sorunu kökten çözülüyor
- 15:19Yıldırım’da kurban alanlarında hijyen seferberliği sürüyor
- 15:12Japonya'dan gelen şok haber, küresel piyasaları tetikte bekletiyor: Para basma geri mi dönüyor?
- 15:06Tom Barrack'ın görev süresi doluyor ama etkisi devam edecek





