SPOR
Yayınlanma : 14 Ağustos 2025 00:26

PSG, Tottenham'ı penaltılarla mağlup etti: 50. UEFA Süper Kupa'nın sahibi PSG

PSG, Tottenham'ı penaltılarla mağlup etti: 50. UEFA Süper Kupa'nın sahibi PSG
Paris Saint-Germain, Bluenergy Stadyumu'nda oynanan 50. UEFA Süper Kupa finalinde Tottenham'ı penaltılarla 4-3 yenerek kupayı kazandı. Maç 90 dakika boyunca 2-2 berabere devam etmişti.

50. UEFA Süper Kupa'sının heyecan dolu finalinde Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur'ı penaltılar sonucu mağlup ederek kupayı kazandı. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu PSG ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Tottenham arasında oynanan karşılaşma, Bluenergy Stadyumu'nda gerçekleşti.

teknik yapı

HEYECAN DOLU MAÇ

90 dakika boyunca 2-2'lik eşitlikle devam eden maç, penaltı atışlarına gitti. Tottenham, Micky van de Ven'in 39. dakikadaki ve Cristian Romero'nun 48. dakikadaki golleriyle öne geçerken, PSG'nin gollerini Lee Kang-in 85. dakikada ve Gonçalo Ramos 90+4. dakikada kaydetti. Penaltı atışları sonunda PSG, 4-3'lük skorla galip geldi.

FRANSIZLARIN İLK KUPA SEVİNCİ

Bu zafer, Fransa'nın UEFA Süper Kupa'daki ilk şampiyonluğunu temsil ediyor. Daha önce 1996 yılında Juventus'a karşı mücadele eden bir Fransız takımı, iki maçta da yenilgiye uğramıştı. PSG'nin bu yılki başarısı, ülke için büyük bir gurur kaynağı oldu.