Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur: 2025'te 20 yeni tür keşfedildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, 2025'te yayımladığı makalelerle 10 akrep, 9 örümcek ve 1 otbiçen olmak üzere toplam 20 yeni tür keşfetti.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, 2025 yılı içinde yayımladığı bilimsel makalelerle toplam 20 yeni tür keşfetme başarısı gösterdi.

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE KATKI
Prof. Dr. Yağmur'un keşifleri arasında 10 yeni akrep türü, 9 yeni örümcek türü ve 1 yeni otbiçen türü bulunuyor. Farklı bölgelerde gerçekleştirdiği saha çalışmaları ve uluslararası iş birlikleri sayesinde bu önemli buluşlara imza atan Yağmur, Türkiye'nin ve çevresindeki coğrafyanın biyolojik çeşitliliğine değerli katkılar sunuyor.
ULUSLARARASI DERGİLERDE YAYINLANDI
Gerçekleştirilen keşifler ve akademik çalışmalar, alanında saygın uluslararası zooloji dergileri olan Journal of Natural History, Zootaxa, Zoodiversity, Arachnology, Arthropoda Selecta ve Euscorpius'ta yayımlanarak bilim dünyasının dikkatini çekti.
- 02:31Kocaeli'de doğal gaz kokusu paniği: Yangın ve gaz kaçağı peş peşe geldi
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor




