EKONOMİ
Yayınlanma : 16 Aralık 2025 06:54

Primp, 15 yıllık serüvenini sonlandırıyor: Mağazalar ve online satışlar kapanıyor

Primp, 15 yıllık serüvenini sonlandırıyor: Mağazalar ve online satışlar kapanıyor
Primp, 15 yıllık faaliyetinin ardından tüm mağazalarını ve online satışlarını kapatma kararı aldı. Son iş günü 23 Aralık olarak belirlendi.

ABD merkezli kadın giyim markası Primp, 15 yıllık faaliyet ömrünün ardından tüm fiziksel mağazalarını ve online satışlarını kalıcı olarak kapatma kararı aldı. Şirket, veda niteliğindeki kapanış öncesinde stoklarını eritmek amacıyla yüzde 50'ye varan indirimlerle bir kampanya başlattı. Kurucu ortak Wesley Uthus, son iş gününün 23 Aralık olduğunu açıkladı.

sempati mobilya

KAPANIŞLARIN ARTTIĞI PERAKENDE SEKTÖRÜ

Amerika Birleşik Devletleri'nde perakende sektörü, ekonomik zorluklar ve değişen tüketici alışkanlıkları nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Coresight Research'a göre, 2025 yılına kadar yaklaşık 15 bin perakende mağazasının kapanması bekleniyor. 2024 yılında 51 büyük perakende şirketi iflas başvurusu yaparken, 2025'in ilk yarısında 6 bin mağaza kapandı. Giyim, ayakkabı ve aksesuar mağazaları, bu kapanışlardan en fazla etkilenen sektörler arasında yer alıyor.

MAHALLE BUTİĞİNDEN ULUSAL MARKA OLMA YOLCULUĞU

Primp, 2010 yılında Michele Henry ve Wesley Uthus tarafından Minnesota'nın St. Paul kentinde Selby Avenue'de açılan ilk mağaza ile kuruldu. Amaçları, mahalle butiklerini andıran bir atmosferde uygun fiyatlı kadın giyim ürünleri sunmaktı. Marka, hızla büyüyerek en parlak döneminde dokuz fiziksel mağazaya ulaştı ve Minnesota dışındaki şehirlerde de varlık göstermeye başladı. Ancak, 2018 yılından itibaren mağaza sayısını azaltmaya gitti ve Covid-19 salgını bu süreci daha da hızlandırdı.

DUYGUSAL VEDA VE SON ŞANS

Kurucu ortak Wesley Uthus, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kalbim kırık. Primp'i bugünlere getiren her ana, her sohbete, her çalışana ve her müşteriye minnettarım" dedi. Uthus, alışveriş yapmak ve anıları tazelemek için son fırsat olduğunu vurgularken, tüm ürünlerde yüzde 50 indirim uygulandığını belirtti. Şirket iflas başvurusunda bulunmadı fakat kapanma sebebiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.