DÜNYA
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 23:51

Portekiz, Filistin Devletini Resmen Tanıdı

Portekiz, Filistin Devletini Resmen Tanıdı
Portekiz, Filistin devletini resmen tanıdı. Son 24 saatte Filistin'i tanıyan ülke sayısı dört oldu. İngiltere, Avustralya ve Kanada'nın ardından Portekiz de bu kararı aldı.

Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel, ülkesinin Filistin devletini resmen tanıdığını açıkladı. Bu duyuru, son 24 saat içinde Filistin'i tanıyan ülke sayısını dörde çıkardı.

teknik yapı

DÜNYA DİPLOMASİSİNDE YENİ BİR ADIM

İngiltere, Avustralya ve Kanada'nın ardından Portekiz de Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkeler arasına katıldı. Bakan Rangel, açıklamasında kalıcı barış için iki devletli çözümü desteklediklerini vurguladı.

BM GENEL KURULU'NDA BEKLENTİ

Önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Fransa ve Belçika'nın da Filistin devletini tanıması bekleniyor. Bu gelişmeler, Filistin-İsrail ihtilafında yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.