ÇEVRE
Yayınlanma : 26 Nisan 2026 13:50

Porsuk Çayı'nın rengi değişti, turistler hayal kırıklığına uğradı

Porsuk Çayı'nın rengi değişti, turistler hayal kırıklığına uğradı
Eskişehir'in simgesi Porsuk Çayı, yoğun yağışlar nedeniyle kahverengiye büründü. Şehri ziyarete gelen turistler, gördükleri manzara karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadı.
Porsuk Çayı'nın rengi değişti, turistler hayal kırıklığına uğradı

Eskişehir'in gözbebeği Porsuk Çayı, son günlerdeki yoğun yağışların ardından adeta çamura teslim oldu. Şehrin simgesi haline gelmiş bu güzel nehrin kahverengiye dönmesi, hem yerel halkı hem de şehri ziyarete gelen turistleri şaşırttı.

teknik yapı

Porsuk Çayı\

turistlerin hayal kırıklığı

Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda gördükleri canlı, yeşil Porsuk Çayı manzarasıyla gelen ziyaretçiler, karşılaştıkları çamurlu ve kahverengi su karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Özellikle Manisa'dan gelen Zuhal Akdağ isimli bir turist, "Görünce üzüldüm tabii, ben böyle bir şey beklemiyordum. Görüntüden de belli zaten. Üzücü, çok üzücü. Buranın daha güzel lanse edilmesi lazım ve daha güzel aktarılması lazım. Buranın bir an evvel toparlanması lazım" diyerek yaşadığı şaşkınlığı ve üzüntüyü dile getirdi.

Porsuk Çayı\

dronla görüntülendi

Nehrin bu dramatik değişimi, bir vatandaş tarafından dron ile havadan da görüntülendi. Görüntüler, yağışların Porsuk Çayı'nın rengini nasıl değiştirdiğini ve turistik bir noktada yaşanan bu olumsuz durumu net bir şekilde ortaya koydu. Şehrin doğal güzelliğinin bu denli etkilenmesi, yetkililerin de konuyla ilgili adımlar atması gerektiği yönünde yorumlara neden oldu.