Pınarbaşı davasında mahkeme, karar vermekte yine gecikti

Pınarbaşı davasında, CHP'li meclis üyesi adayı Ş.B.'ye yönelik silahlı saldırıyla ilgili duruşmada mahkeme karar vermekte gecikti ve davayı erteledi.
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde devam eden mahkeme sürecinde, CHP'nin belediye meclis üyesi adayına yönelik silahlı saldırı davasında karar çıkmadı.
SEÇİM SONRASI GERİLİM
31 Mart 2024 tarihinde iptal edilen belediye başkanlığı seçimlerinin ardından 2 Haziran 2024'te tekrarlanan seçimlerde yaşanan olaylar, ilçede büyük bir gerilime neden oldu. 21 Haziran 2024 tarihinde, CHP belediye meclis üyesi adayı Ş.B., eski belediye başkanının kardeşi E.U. ve yeğeni M.U. tarafından darp edilerek silahla yaralandı. Duruşmaya katılan Ş.B., iki senedir mağduriyet yaşadığını ve sağlık sorunlarının devam ettiğini belirtti.
SANIKLARIN SAVUNMALARI
Duruşmada, sanıklardan E.U., olayın planlı olmadığını ve ani geliştiğini savunarak, 24 aydır tutuklu olduğunu ve ailesinin mağdur olduğunu ifade etti. Diğer sanık M.U. da benzer şekilde tahliye talebinde bulundu. Sanık avukatları, müvekkillerinin tutukluluğunun infaza dönüştüğünü, tüm delillerin toplandığını belirterek, tahliye talep etti. Savcılık ise sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi ve eksik hususların giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
- 18:43Aydın'ın ekonomik pusulası AYTO'da çizildi: Vali ve oda yönetimi buluştu
- 18:33Çavdarhisar'da tarımsal üretim için referans parsel çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
- 18:22Küresel ekonomi alarm zilleri çalıyor: Enerji krizi ve enflasyon kapıda bekliyor!
- 18:12Temmuz zammı öncesi 4 milyon emekliye kök maaş uyarısı geldi
- 18:03Yılmaz Erdoğan, sanatın koşturmacasını bırakıp köye yerleşti; organik tarımla uğraşıyor





