ASAYİŞ
Yayınlanma : 19 Ocak 2026 00:41

Pervari'de karla mücadele: 2 metreyi bulan kar temizleniyor

Pervari'de karla mücadele: 2 metreyi bulan kar temizleniyor
Pervari'deki karla mücadele çalışmaları, 2 metreyi bulan kar kalınlığını temizleyerek yolları ulaşıma açmayı hedefliyor.
Pervari'de karla mücadele: 2 metreyi bulan kar temizleniyor

Siirt’in Pervari ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Geçittepe mevkiinde yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

teknik yapı

YOĞUN KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Siirt’te etkili olan yoğun kar yağışı, özellikle kırsal bölgelerde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bu çerçevede, Pervari ilçesine bağlı grup köy yolu ile Van’ın Çatak ilçesine bağlanan güzergahta, karla mücadele ekipleri büyük bir özveriyle çalışmalara devam ediyor. Yaklaşık 2 bin 100 metre rakıma sahip olan bu yolda, Siirt İl Özel İdaresi'nin karla mücadele ekipleri, zorlu kış şartlarına rağmen görevlerini yerine getiriyor.

İLETİŞİMDEKİ ARAZİLAR GİDERİLİYOR

Ekipler, sadece kar temizlemekle kalmayıp, aynı zamanda bölgede bulunan baz istasyonlarındaki kar nedeniyle oluşan arızaların giderilmesi için teknik ekiplere de yol açıyor. Pervari Geçittepe mevkiinde yaklaşık 8 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda, hem vatandaşların ulaşımı sağlandı hem de iletişimde yaşanan aksaklıklar giderildi. Gece geç saatlere kadar süren bu çalışmalar neticesinde, yer yer 2 metreyi bulan kar temizlenerek yol güvenli bir şekilde ulaşıma açıldı.